Artrosespreekuur

Het artrosespreekuur van de polikliniek orthopedie is bedoeld voor mensen met pijn en stijfheid in het heup- of kniegewricht, bij wie nog geen operatie nodig is. Deze patiënten zitten in de fase tussen beginnende artrose en een operatie in. Met voorlichting en adviezen wordt geprobeerd klachten te verminderen en een eventuele ingreep uit te stellen.

 

Klachten
Artrose is de meest voorkomende gewrichtsziekte. Hierbij raakt het kraakbeen, door welke oorzaak ook, beschadigd. Het gewricht wordt hierdoor minder belastbaar. Bij geringe belasting ontstaan er pijnklachten en zwelling. Aan de oorzaak van de slijtage is niets te doen, maar de klachten kunnen wel behandeld worden.

 

Advies
Tijdens een eerste afspraak krijgt u informatie over wat artrose inhoudt en wat de behandelmogelijkheden zijn. Hierna volgt persoonlijk advies, zoals meer beweging, gewichtsreductie en aanpassingen van het looppatroon. Met kleine aanpassingen wordt gepoogd de belasting van het pijnlijke gewricht te verminderen en daarmee de klachten terug te brengen. De gewrichtsslijtage wordt afgeremd.

Wanneer uw klachten van blijvende aard zijn of toenemen zal u doorverwezen worden naar een orthopeed.

 

Waarvoor kunt u terecht op het artrosespreekuur?

  • Informatie, voorlichting en advies over het ziektebeeld en de behandeling.
  • Advies over pijnbestrijding en zo nodig voorschrijven/ toedienen medicatie
  • Begeleiding en ondersteuning bij het dagelijks omgaan met de ziekte en de gevolgen van de ziekte, zowel thuis als op het werk.
  • Eventuele verwijzing naar onder andere fysiotherapie, podotherapie, ergotherapie, diëtiste en thuiszorg.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Orthopedisch Centrum Máxima

Op werkdagen zijn wij van 08.30 - 17.00 bereikbaar.

Orthopedie algemeen:

(040) 888 86 00

Orthopedie kinderen:

(040) 888 86 20

Routebeschrijving